COLOFON

Welkom op de website van Maritieme wereld. U kunt hier maritieme informatie en handige links vinden over AIS,  de Kustwacht,  Meteo,  Veiligheid,  het Getij,  en Communicatie.

U vindt hier informatie over actuele scheepvaartbewegingen welke doorgegeven worden via verschillende AIS websites,  en de laatste nieuwtjes van de Nederlandse Kustwacht. Daarnaast handige meteo informatie voor de scheepvaart waaronder de waarschuwingen voor de kust- en noordzeedistricten en een beeld van de actuele buienradar.

Veiligheid aan boord maar ook in havens (ISPS) en langs vaarwegen hebben ieders aandacht, niet alleen aan boord maar ook aan de wal. Een blik hierin gunnen we de bezoekers in deze rubriek. Het Getij heeft een link met de meteo maar hier op de website hebben we het apart belicht, net als de rubriek Communicatie waarin we stilstaan bij de marifonie, de kanaalindelingen langs de kust en ruime binnenwateren evenals een frequentielijst en aanvullende informatie van het Agentschap Telecom.

De MTW website is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft in de maritieme wereld, waaronder beroeps- en watersporters, maar ook luisteraars, nieuwsmedia en belangstellenden.

Veel plezier!